Alguna vegada us heu parat a pensar com viuen els habitants de Gambia? Quina és la seva situació política, com és la seva demografia, quins ingressos generen, etc. En aquest pots us resoldrem els dubtes.

Des del 2017, Gambia viu en un nou panorama polític, la democràcia. Ja que durant els 47 anys anteriors hi havia la dictadura de Yhiya Jammeh. Ara, el país ha quedat dividit amb partidaris de l’antic règim dictatorial i els detractors d’aquest. Però per damunt de tot hi predomina un sistema democràtic que busca estabilitat, pau i té desig de progrés.

En aquest context polític, Gambia viu amb una població molt elevada per la natalitat i alhora per la mortalitat. Així, pràcticament el 44% de la població té fins a 14 anys. Tanmateix, la falta de sanejament i una bona assistència mèdica fan que les malalties infeccioses i la malnutrició estiguin a l’ordre del dia. En entorns rurals,  l’atenció mèdica és insuficient i, en general, falta personal sanitari. Les dones, dins d’aquesta situació social, han de viure amb un doble problema: la càrrega de gènere, doncs creu que són inferiors.

Gambia econòmicament és un dels països més pobres del món, fet que origina que depengui d’ajuda externa. És per això que participa dins de programes d’ajudes internacionals com de la Unió Europea, per exemple. La població, viu de recursos de subsistència, és a dir, del que els hi dona els seus camps i els seus ramats. Tanmateix, a les zones rurals es conviu amb el problema de les pluges. Gambia té dos èpoques de l’any: l’època seca, on pràcticament no plou, i l’època plujosa, que sovint vulnera les collites i provoca problemes amb el transport i el sòl. En aquest sentit, l’economia de Gambia no permet tenir una gran infraestructura en xarxes de comunicació.

 

Malgrat ser un país eminentment pobre, els darrers canvis polítics van cap a una direcció on el canvi del país es contempla. Les noves generacions poden portar aquest canvi, és per això que la millora de la seva educació ha de ser una prioritat, ja que, en conseqüència, el país també ho farà.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *