Galleh Manda és una petita comunitat a la regió del riu central a Gambia. La seva població és d’aproximadament 2.000 persones ja que és una de les localitzacions del país amb més kilòmetres de llargària.

Es troba a uns 12 kilòmetres de Georgetown, la capital del Riu Central, i a uns 194 kilòmetres de la Banjul, la capital del país.

Els habitants de Galleh Manda viuen en petits campaments, terrenys compartits per membres d’una mateixa família on, en funció del nombre que siguin, hi col·loquen un nombre determinat de cabanyes.

L’estructura general de les famílies consisteix en un home i les seves diverses dones amb els respectius fills. Normalment l’home habita a la cabanya central del campament i les dones a les del voltant i es van alternant per dormir amb el marit per les nits.

En tot el poble no hi ha aigua corrent, s’emmagatzema en grans pous des d’on l’aigua s’extreu mitjançant la força animal de bous. Tot i així, hi ha d’altres més petits des d’on l’aigua l’extreuen els propis habitants.

Finalment, pel que fa a la base de l’alimentació, la gent de Galleh Manda menja arròs, cereals, com el cus, i el cacauet. A través d’una màquina municipal, on es paga una petita cuota familiar pel seu manteniment, poden triturar els cereals i cacauets.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *